1

Отворен 7. Сајам аутомобила

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић отворио је данас седми по реду Ауто-мото сајам у Нишу.Овај догађај интересантан је не само за грађане Ниша већ и за све становнике јужне Србије који гравитиирају на овом подручју и који се могу практично ту у комшилуку упознати са најновијим моделима аутомобила и пратећом опремом.
 Сама чињеница да већ традиционално у хали Чаир  неколико година имамо  Сајам аутомобила  је успех сам по себи ,јер на тај начин и  Ниш може да стане уз раме далеко богатијим и већим градовима.
Овогодишњи Сајам аутомобила је седми по реду и окупиће љубитеље аутомобила и мотора уз богату понуду пратеће опреме. У Нишу ће се представити водећи светски произвођачи возила, делова и ауто опреме на две хиљаде квадрата.
Биће представљени нови модели путничког и теретног саобраћаја. Продавци двоточкаша представиће своје најновије мотоцикле. Банке и лизинг куће нудиће повољније кредите и лизинг.
Општи утисак је да  Ниш има потенцијала и да треба развијати овај вид сајамског презентовања ауто индустрије.
Током претходних  година кроз сајам је прошло близу 200 хиљада посетилаца И искрено се надам  да ћемо наставити тренд раста броја људи на сајму.

 
Дан Треће бригаде копнене војске

7.октобра 1912.године у зору Други пешадијски пук „Књаз Михаило“ је започео свој ратни пут кроз балканске и Први светски рат. У Првом балканском рату пук је учествовао у Кумановској, Прилепској и Битољској бици. У Другом балканском рату у Брегалничкој бици, због силине и енергичности својих бораца, пук добија епитет „гвоздени“. У Првом светском рату пук учествује у Церској бици, бици на Горничеву, а 1918. године учествује у ослобађању Ниша, и у свом ратном путу стиже све до Темишвара. У част Другог пешадијског пука „Књаз Михаило“, 7. октобар се Војсци Србије обележава као Дан Треће бригаде копнене војске.
У касарни „Књаз Михаило“ свечано је обележен овај датум уз присуство градоначелника Ниша Дарка Булатовића и других бројних званица.
Командант копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић поздравио је присутне и истакао да је Трећа бригада копнене војске успешно извршила све постављене задатке у претходном периоду и подвукао да су нове дужности ове бригаде обезбеђивање државне границе према Македонији и Бугарској.
Поводом Дана бригаде заслужним појединцима,како професионалним војницима тако и техничком особљу уручене су награде и признања.