Parlamentaraci Evropske unije u Nišu

image_pdfimage_print

U Nišu su danas boravili nekadašnji evropski parlamentarci ,sa kojima se susreo gradonačelnik Niša Darko Bulatović

“Za naš i grad i zemlju u celini veoma je važna  vaša poseta, koja dolazi u važnom trenutku u procesu evropskih integracija Srbije.

Članstvo u Evropskoj uniji predstavlja prioritet u spoljnoj politici naše zemlje ,a posredno je značajno i za funkcionisanje velikih gradova poput Niša,jer se otvara niz investicionih i tržišnih mogućnosti. To je posebno važno u svetlu skorašnjih izazova koji nas očekuju u procesu pregovaranja po poglavljima.

Važna poruka za građane Srbije je to što je Evropska unija odobrila otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu u julu ove godine. Imajući u vidu da su ovo dva najvažnija poglavlja na kojima počiva Evropska unija, a to su uvažavanje prava i sloboda svih građana i vladavina prava, to otvaranje ovih poglavlja predstavlja i veliko priznanje našoj vladi i našoj zemlji i njenom napretku u sprovođenju reformi” rekao  je gradonačelnik Bulatović.

Prema njegovim rečima kroz usvajanje strateški važnih dokumenata i akcionih planova koji su u skladu sa dokumentima Evropske unije ,mi kao lokalna gradska sredina,želimo da doprinesemo ubrzanju procesa reformi i pokazžemo da smo dobar partner vladi Srbije na lokalnom nivou u njenim nastojanjima da nas približi članstvu u EU.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković, a tokom susreta prezentovani su i privredno-ekonomski potencijali  ovog dela Srbije.

Možda Vas zanima i sledeće...