Poseta NJ.E. Vere Jovanovska Tipko

Prijateljski odnosi između Srbije i Makedonije postoje, ali ih sada treba unaprediti, slažu se gradonačelnik Niša Darko Bulatović i  NJ.E. ambasadorka Makedonije Vera Jovanovska Tipko. Buduća saradnja biće fokusirana na kulturu, razmenu studenata, turizam, ali i na obrazovanje i privredu.

Saradnja bi pre svega trebalo da bude na nivou privrednih komora dveju zemalja, a onda i na neom nižem nivou, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Otvara s mogućnost da se intenzivira saradnja sa niškim Klasterom za napredne tehnologije i našim Klasterom za komunikacijske i informativne tehnologije, rekla je NJ.E. Vera Jovanovskav Tipko na konferenciji za medije u Gradskoj kući.
Trofej UEFA Lige šampiona stigao je u Niš

Centralni gradski trg u Nišu danas je u znaku fudbala, pošto je u specijalnom kamionu parkiranom na trgu izložen pehar „UEFA“ Lige šampiona.
Svi ljubitelji fudbala moći će večeras do 20.00 časova da se slikaju uz najpoznatiji trofej na svetu izradjen od sedam i po kilograma čistog srebra, ali ne i da ga dotaknu pošto tu privilegiju imaju samo osvajači Lige šampiona.
Uni kredit banka je u saradnji sa kompanijama Adidas, Nisan i Masterkard organizovala „Ligu malih šampiona“ takmičenje za najmlađe fudbalere na Trgu kralja Milana. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović povodom ture Trofeja UEFA zahvalio se banci na saradnji.
– Drago mi je što je po drugi put originalni trofej stigao u Niš i posebno me raduje što je Vladimir Jugović posle mnogo godina ponovo u našem gradu i što će sa nama podeliti svoje iskustvo – rekao je Gradonačelnik.