1

Почетак нове школске године

 Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са члaном Градског већа ресорно задуженог за образовање Бојаном Крстићем, поводом почетка школске године обишли су основне школе у Нишу и околини  и то: Иво Андрић, Његош, Учитељ Таса, као и у Основну школу Лела Поповић у селу Палиграце која је у фази реновирања. Ове године око 2.900 ђака првака у Нишу кренуло је у школу. Готово свака школа организовала је тим поводом приредбу, а они који први пут сели у школске клупе добили су и поклоне које је град обезбедио. Први септембар  је и прилика да поразговарамо о актуелним проблемима са директорима, наставницима и родитељима у школама, рекао је Градоначелник Ниша Дарко Булатовић

 




Дан младих

Скупштинском одлуком се од 2011. године  1. Септембар прославља  као Дан младих Града Ниша,  Ниш je постао први град који има свој Дан младих.

Ове године  Дам младих је обележен у Обреновићевој улици, на платоу  ТПЦ Калча, испред Теленора презентацијом путем штандова различитих организација, неформалних група и институција које раде са младима и за младе, као чинилаца омладинске политике у Граду.

Штандове је посетио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур,а сви заинтересовани грађани могли су  добити корисне информације о различитим могућностима, објављеним конкурсима и едукацијама.

Управа за омладину и спорт представила је своје летње радионице намењене средњошколцима, док је Неформална група НИ ФОТО представила   своју изложбу.

„Задатак Града је да у времену пред нама омогући активно учешће младих у доношењу одлука и поступцима, како на локалном, тако и на државном нивоу, као и да се побољша квалитет живота младих, уважавајући њихове интересе“-рекао је заменик градоначелника Милош Банђур и нагласио да је „Град Ниш итекако заинтересован за развој младих и њихов допринос креирању живота на подручју града и да је веома битно препознати и сачувати талентоване и перспективне појединце.“