1

ОБАВЕШТЕЊЕ 30. АВГУСТ 2016

У сусрет Дану младих Града Ниша, Канцеларија за младе Града Ниша спроводи различите активности. У уторак 30. августа, планиране су активности у сарадњи са Психолошким саветовалиштем за студенте и Удружењем грађана за развој социјалне и образовне инклузије „Другачији заједно“.
У уторак, 30. августа 2016. године у Обреновићевој улици на платоу испред Калче, код Теленора, у периоду од 12 до 15 сати, реализује активност волонтера Психолошког саветовалишта за студенте, кроз активност „Подели осмех“, такође радиће психолошке тестове, делиће пропагандни материјал и информисати младе о менталном здрављу.
Циљ ових заједничкких активности је  представљање значаја и могућности Психолошког саветовалишта за студенте и учинити га приступачнијим младима.
18:00, У Насеровој улици бб (Бивша кафана Липов лад) – Удружење за децу и младе са интелектуалним сметњама „Другачији заједно“ у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Ниша позива суграђане да  буду гости у социјалном клубу “Колачић кафе“. Гости ће бити у прилици да пробају кафу и бакин колач и друже се са радно ангажованим младим особама са интелектуалним сметњама. Не постоји ценовник већ гости остављају колико су у могућности.
Удружење „Другачији заједно“ већ неколико година напорно ради на промовисању социјалне инклузије и труде се да укажу на то да млади са Дауновим синдромом и осталим интелектуалним сметњама јесу део наше стварности