NIS u lokalnu zajednicu ulaže više od 110 miliona dinara

image_pdfimage_print

 Beograd, 23. avgust, 2016. godine

Kako bi doprinela razvoju i unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS će ove godine u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“ podržati ukupno 106 projekata u gradovima i opštinama širom Srbije.

NIS, uprkos teškoj situaciji na svetskom naftnom tržištu, nije smanjio ulaganja u lokalnu zajednicu i za projekte je izdvojio isti iznos kao i prethodne godine – ukupno 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji gradova i opština u kojima kompanija ostvaruje svoju delatnost. To su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža i Srbobran. Na ovaj način kompanija potvrđuje društvenu odgovornost kao svoje strateško opredeljenje, a projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su izabrana na javnom konkursu NIS-a.

Ove godine je na javni konkurs pristigao 971 projekat, a odluku o tome koji će od njih biti podržani donela je komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, predstavnika lokalnih samouprava, kao i uglednih ličnosti iz tih zajednica, kao nezavisnih članova. Prilikom odabira projekata, žiri je vodio računa o ravnopravnoj podršci projektima iz pet oblasti važnih za dugoročni i održivi razvoj, kao i za podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama.

Rezultati konkursa mogu se videti na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu , kao i na sajtovima lokalnih zajednica, a rok za realizaciju projekata je 31. mart 2017. godine.

Dodatna informacija:

Program “Zajednici zajedno” osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života i razvoja lokalnih zajednica u kojima NIS posluje. Svesna da uspeh nije potpun dok se ne podeli sa okruženjem, kompanija već osmu godinu zaredom uspešno realizuje i podržava društveno odgovorne projekte, a do sada je kroz ovaj program uloženo gotovo 800 miliona dinara  i podržano  više od 760 projekata.

Možda Vas zanima i sledeće...