Отворени 51.Филмски сусрети

image_pdfimage_print
51.Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма традиционално је започео  пријемом у Градској кући. Поред глумаца ,редитеља и филмских радника пријему су присуствовали и људи из  јавног живота Града, а  добродошлицу гостима је пожелео градоначелник Ниша, Дарко Булатовић.
Нешто касније на бини летње позорнице председница жирија Слобода Мићаловић, примила је кључеве Ниша које већ 51 годину председнику жирија уручује градоначелник Ниша.
Предајући кључеве града, градоначелник Булатовић је рекао:„Оно што вечерас могу да кажем, као домаћин, у своје , а и у име свих вас, да ћемо се трудити да следеће године одржимо најспектакуларније Филмске сусрете од њиховог оснивања, јер то заслужују и глумци Србије , а заслужујете и ви који сте најбоља филмска публика на свету.“
Слобода Мићаловић је захвалила на гостопримству и истакла да јој је драго да се и ове године налази у Нишу:„Надам се да ћемо заједно уживати у добрим филмовима, хвала вам што негујете филм и глумце и останите увек овако весели, а ми ћемо се увек радо враћати у Ниш . Господо глумци, Тврђава је наша“. казала је Мићаловић.
На свечаном отварању Фестивала, уручена је и награда „Павле Вуисић“ за изузетна глумачка остварења и допринос филмској уметности коју је ове године добио глумац Лазар Ристовски. Њему је награду уручио уметнички директор ФС, Владан Живковић, подсећајући да је Ристовски до сада остварио преко 70 филмских улога.

 

You may also like...