Град измирио обавезе према радницима ЈКП „Горица“

image_pdfimage_print
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић на данашњој конференцији за новинаре у Градској кући обавестио је новинаре  да  су обавезе Града Ниша према ЈКП „Горица „ измирене у потпуности.
Ово практично значи да је град уплатио овом предузећу новац за осам заосталих плата радницима у износу од око 197 милиона динара.
“За само месец и по дана успели смо да решимо проблем заосталих зарада радника „Горице“ и да створимо предуслове за функционисање овог јавно комуналног предузећа.Град је измирио своје досадашње обавезе према свим радницима у погледу плата и превоза. Нажалост на основу тужби појединих радника град ће у наредном периоду на име судских трошкова  и камата морати да плати око 150 милиона динара ,што је износ довољан за реконструкцију 20 улица или изградњу 5 вртића“ рекао је градоначелник .
Према његовим речима ускоро ће бити направљена база података о томе колико су сви они који туже град одговорни у извршавању сопствених обавеза према граду.
Ненад Глишић директор ЈКП“ Горица“ захвалио се руководству града на енергичном решавању проблема овог предузећа и најавио да ће радници сада моћи дa несметано обављају послове на основу постојећих планова.Како је рекао дуговање предузећа према добављачима тренутно износи око 20 милона динара, али ће ови дугови бити решавани у ходу.
Оливер Цветковић председник синдиката „Независност“ у ЈКП „Горица“ изразио је задовољство брзом и конкретном акцијом града у погледу решавања  заосталих зарада радника и захвалио се градоначелнику и његовим сарадницима на одлуци да проблем  радника“ Горице“  буде приоритет у решавању.

 

You may also like...