Grad izmirio obaveze prema radnicima JKP „Gorica“

image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući obavestio je novinare  da  su obaveze Grada Niša prema JKP „Gorica „ izmirene u potpunosti.
Ovo praktično znači da je grad uplatio ovom preduzeću novac za osam zaostalih plata radnicima u iznosu od oko 197 miliona dinara.
“Za samo mesec i po dana uspeli smo da rešimo problem zaostalih zarada radnika „Gorice“ i da stvorimo preduslove za funkcionisanje ovog javno komunalnog preduzeća.Grad je izmirio svoje dosadašnje obaveze prema svim radnicima u pogledu plata i prevoza. Nažalost na osnovu tužbi pojedinih radnika grad će u narednom periodu na ime sudskih troškova  i kamata morati da plati oko 150 miliona dinara ,što je iznos dovoljan za rekonstrukciju 20 ulica ili izgradnju 5 vrtića“ rekao je gradonačelnik .
Prema njegovim rečima uskoro će biti napravljena baza podataka o tome koliko su svi oni koji tuže grad odgovorni u izvršavanju sopstvenih obaveza prema gradu.
Nenad Glišić direktor JKP“ Gorica“ zahvalio se rukovodstvu grada na energičnom rešavanju problema ovog preduzeća i najavio da će radnici sada moći da nesmetano obavljaju poslove na osnovu postojećih planova.Kako je rekao dugovanje preduzeća prema dobavljačima trenutno iznosi oko 20 milona dinara, ali će ovi dugovi biti rešavani u hodu.
Oliver Cvetković predsednik sindikata „Nezavisnost“ u JKP „Gorica“ izrazio je zadovoljstvo brzom i konkretnom akcijom grada u pogledu rešavanja  zaostalih zarada radnika i zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima na odluci da problem  radnika“ Gorice“  bude prioritet u rešavanju.

 

Možda Vas zanima i sledeće...