ПРОТИВГРАДНА ОДБРАНА ПОЈАЧАНА НОВИМ РАКЕТАМА

image_pdfimage_print

Девет функционалних лансирних станица, које у оквиру система противградне одбране штите територију Града Ниша, од данас располажу са још 50 нових ракета дугог домета.

Управа за пољопривреду и развој села је и ове године извршила набавку пројектила, за које је из буџета Града Ниша издвојено 1.830 хиљада динара. Ракете су већ додељене Републичком хидрометеоролошком заводу – Радарском центру Ниш и данас су распоређене на терену.

”Станице које врше одбрану од града сада располажу са по 17 пројектила. Укупан број ракета које Ниш има је 153, од чега је 16 кратког а остале дугог домета. У овом тренутку, не постоји ни један град или општина у Србији која има већи број пројектила по лансирном месту, а  ја се искрено надам да ћемо их неискоришћене пренети у следећу сезону. Када су градоносне падавине у питању, временске прилике су ове године релативно стабилне, али у случају погоршања, са садашњим бројем ракета се може адекватно деловати у смислу спреачвања ове елементарне непогоде. Задатак нам је да заштитимо територију читавог Ниша – имовину наших грађана и на градском и на сеоском подручју, али као и увек, посебно апелујем на пољопривреднике да осигурају своје засаде јер је то најбољи начин да управљају рицима од елементарних непогода”- изјавио је Саша Стоиљковић, начелник Управе за пољопривреду и развој села.

You may also like...