1

Потписан меморандум са новим инвеститором

Министар привреде Горан Кнежевић, градоначелник Ниша Дарко Булатовићи директор компаније “Кооператиф ИМИ Европа” Ерик де Кандидо потписали су данас Меморандум о разумевању о отварању новог производног погона те холандске компаније, која би у Нишу наредних година требало да запосли 1.250 људи.
Кнежевић је том приликом рекао да му је драго да тако једна значајна компанија дође у Ниш, као и да ће тај град бити један од градова где ће влада пружити сву помоћ  да поново буде на “стазама старе славе”.
“Ниш то заслужује, географски полжај и огромни капацитети у људским ресурсима. Уверен сам да за  Србију долазе нови дани. Да већ следеће године положимо камен темељац и отворимо фабрику, која ће пуно значити”, рекао је Кнежевић након потписивања Меморандума у Градској кући.
Истакао је да је један од највећих, горућих проблема грађана, и то не само у Србији – незапосленост, као и да влада Србије има јасан програм како да се она сузбије.
“Све политике које ћемо спроводити преко Министарства привреде управо иду у правцу повећања производње и запослености. За то је потребна политичка стабилност, наставак финансијских реформи. Град Ниш циљано ће бити један од градова где ће влада пружити сву помоћ да поново град буде на стазама старе славе. Ниш то заслужује, географски полжај и огромни капацитети у људским ресурсима”, рекао је министар.
Градоначелник Нисса Дарко Булатовић рекао је да му је велико задовољство потписан Меморандум са јасно израженом вољом да се у Нишу спроведе инвестиција вредна више од 30 милиона евра и запосли 1.250 људи, од чега ће, истиче, више од 30 одсто бити високообразовани стручњаци, инжињери.
“Ми као локална самоуправа дајемо пуни допринос економској политици владе, запошљавању грађана као приоритет, преузели смо и чинимо све да на време испунимо обавезе и да већ почетком следеће године компанија почне да гради објекат на територији града Ниша”, рекао је Булатовић.
Генерални дирекор “Кооператиф ИМИ Европа” Ерик де Кандидо истакао је да су их на сјајан начин дочекале локалне власти, адекватно их информисали о законима, начинима пословања, упознали са правим људима из свих сфера пословања, универзитетског живота, представили су их инвеститиорима који већ послују.
“Све то, као и присуство квалификоване радне снаге нас је определило да се одлучимо за град Ниш, да то буде место нашег новог инвестиционог пројекта. Наша компанија има велико искуство и отварању својих погона у иностранству, ови наши критеријуми били задовољени и то нам је веома битно”, рекао је де Кандидо.
Нагласио је да пројекат његове компаније подразумева “зелену” инвестицију, изградњу постројења на 20.000 квм, те да очекује да ће у периоду од  10 година запослити 1.250 радника.