1

Пријем за нишког олимпијца

У Градској кући организован је пријем за српског атлетичара Ненада Филиповића ,који је је једини Нишлија у индивидуалним спортовима на олимпијади у Рију.
Захваљујући ангажовању градоначелника Дарка Булатовића и већника за спорт Бранислава Качара,финансијски проблем који је имао Филиповић,иначе радник компаније „Јура“ је превазиђен и моћи ће несметано да се посвети такмичењу на Олимпијским играма.
„Пронашли смо решење везане за финансије и одлазак Ненада Филиповића у Рио,али нећемо се на томе зауставити и после повратка са Олимпијаде решићемо његов проблем око радног односа,како би се несметано посветио тренинзима“рекао је градоначелник Булатовић и пожелео пуно успеха атлетичару Филиповићу који се такмичи у брзом ходању и који је раније ове године испунио норму за олимпијаду.
Ненад Филиповић је изразио захвалност градоначелнику и ресорном већнику за посвећеност у решавању његовог  проблема и најавио жестоку борбу за што бољи пласман у Рију.
Он ће сутра отпутовати у Бразил,а на борилиште излази 19.августа у брзоходачкој трци на педесет километара,што је најдужа атлетска дисциплина.
Градоначелник је Филиповићу уручио и заставу Србије са жељом да достојно представља свој град и земљу на играма у Рију.

 
Отворен „Нишвил 2016.“

У здању нишке Тврђаве отворен је  Нишвил Џез фестивал који представља престижни музички догађај који окупља реномиране светске музичаре и поштоваоце овог специфичног музичког жанра
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић  уручио је Љубомиру Матијаци чувеном тромбонисти награду за животно дело на отварању фестивала Нишвил 2016.
Матијаца је легенда џез сцене , овим музичким жанром бави се од средине педесетих година прошлог века.
Ове године стиже нам  и новина ,под слоганом “никад не лупај бубњеве” на предстојећем Нишвилу одржаће се такмичење у свирању бубњева на новом “Ер стејџу” на надувавање,што је савакако додатна атракција за све посетиоце.
Сваке године број посетилаца расте па ће и ове године верујемо преко  100 хиљада људи моћи да ужива у музици и пратећим садржајима овог престижног фестивала.
Ниш ће и ове године током трајања фестивала Нишвил бити у бојама џез волонтера. Препознатљиви на сваком кораку шириће позитивну енергију и дати велики допринос успешној организацији Нишвила.
На овогодишњем фестивалу наступиће и Биља Крстић  рођена Нишлијка која се након веома успешне поп каријере као чланица више састава, али и као солиста, са још већим успехом отиснула у етно  воде .
Први контакт са музичком традицијом интерпретираном на уметнички начин имала је још као ученица нишке средње музичке школе и чланица школског ансамбла „Хор Младих – Др Војислав Вучковић”  и то  у време највећих успеха тог хора: победе на СФРЈ такмичењу у Цељу, незваничне титуле најбољег европског мешовитог хора на такмичењу у белгијском Нерпелту и победе на светском конкурсу  Би Би Сиј-а: „Нека народи певају”.