Од данас из Ниша авионом до Мемингена и Ајндховена

image_pdfimage_print
Скоро хиљаду људи што путника,што родбине и пријатеља „окупирало“ је данас аеродром у Нишу.
Разлог је јако лепа вест за све Нишлије ,али и људе из околине.
Наиме,од данас ће са нишког аеродрома Константин велики авиони компаније „Визер“ летети до Мемингена,аеродрома у близини Минхена и до холандског града Ајндховена.
Традиционалним воденим топовима и тортама са знаком Визера и Града Ниша  дочекани су авиони из Мемингена и Ајндховена који су у преподневним сатима слетели у Ниш.
На аеродрому су посаде авиона дочекали градоначелник Дарко Булатовић са сарадницима и градским већницима,као и директор аеродрома Владица Ђурђановић.
„ Ово је радостан дан за све Нишлије ,јер новим авио линијима овај аеродром постаје права ваздушна лука која може да конкурише осталим аеродромима у региону“рекао је градоначелник Булатовић и захвалио се компанији „Визер“,претходном градском руководству и свима кои су својим залагањем допринели да аеродром Константин велики у потпуности оживи.
„Ово је од значаја и за остале градове и општине у окружењу па очекујем да заједно са руководствима ових општина радимо на даљем развоју аеродрома у Нишу на заједничко задовољство“ рекао је градоначелник.
Очекује се да увођењем ове две нове линије број путника до краја године оде на 100 хиљада путника,а када се у авио саобраћај укључи и компанија „Рајанер“ ова бројка би према прогнозама требало да достигне број од 125 хиљада превезених путника до краја године ,што је од изузетног значаја за развој града.

 

You may also like...