1

Уређење корита Нишаве

Уређењем корита Нишаве на потезу од Железничког до моста у Медошевцу Град Ниш ће добити нови кеј али и заштиту од поплавних таласа.
Вредност инвестиције је 320 милиона динара,а реализација се очекује у наредних 16 месеци.
Радове је обишао са сарадницима градоначелник Ниша Дарко Булатовић, а присутни су били и представници двеју општина које Нишава раздваја проф.др Мирослав Милутиновић председник ГО Црвени крст и Андријана Анастасов председница Скупштине ГО Палилула.
Градоначелник се упознао на лицу места са овим веома важним пројектом за Град Ниш који реализује ЈП „Србијаводе“и који ће када се заврши осим сигурности од водене стихије ,Нишлијама приуштити још један леп простор за шетњу и разоноду.
Нишава ће на свом току кроз Ниш према речима стручњака бити потпуно укроћена, јер су предузети веома захтевни и  обимни радови на уређењу корита реке у дужини од два километра. Надлежни такође кажу да ће то спречити свако изливање реке, чак и код такозваних хиљадугодишњих поплава.

 




Пријем грађана у Градској кући

У Градској кући данас је организован пријем за грађане,који су имали прлилику да своје проблеме изложе директно градоначелнику и градским већницима. Градоначелник Ниша Дарко Булатовић разговарао је са 45 грађана који су поднели захтев да непосредно разговарају са првим човеком града.
„Проблеми које су данас грађани изнели углавном су социјалне природе и ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да овим људима помогнемо у складу са финансијским могућностима града“, рекао је градоначелник и додао да „оно што је посебно важно јесте то да ће убудуће поднети захтеви бити праћени, тачније ресорни већници ће имати сву неопходну документацију, што значи да ови разговори неће бити само формални, већ ће у складу са покушајима да се пронађе решење, грађани  бити обавештавани о статусу њиховог захтева, модалитетима за њихово решење и евентуално о ситауацијама када је потребно доставити додатну документацију“.