Prijem za osvajače medalja na Evropskim univerzitetskim igrama

image_pdfimage_print
U Gradskoj kući organizovan je prijem za niške sportiste koji su na Evropskim studentskim igrama u Hrvatskoj osvojili medalje.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se sportistima za dostojno predstavljanje grada i odlične rezultate koje su postigli u veoma jakoj konkurenciji.
U Niš je stiglo ukupno osam medalja i to pet zlatnih, dve bronzane i jedna srebrna, a odličija su osvojena u rukometu, odbojci, plivanju i džudou.
Rukometaši iz Niša osvojili su zlatnu medalju. Izabranici trenera  prof. dr Saše Markovića blistali su i u finalnom meču savladavši ekipu Univerziteta u Kelnu (Nemačka) 38:35 i tako zaključili pobedonosni niz od šest pobeda na turniru.
Bronzanu medalju osvojili su odbojkaši koje je predvodio trenerski tandem Vladimir Gogić i Slobodan Jovanović, dok je plivač Nemanja Tadić osvojio četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. U džudou medaljom se okitio David Tekić koji je osvojio bronzu.
U znak zahvalnosti za osvojene medalje Grad je sportiste darivao zlatnikom sa likom Cara Konstantina, dok je predsednik Univerzitetskog sportskog saveza U Nišu Nebojša Jovanović gradonačelniku Bulatoviću uručio oficijelni dres naše reprezentacije.

 

Možda Vas zanima i sledeće...