Пријем за освајаче медаља на Европским универзитетским играма

image_pdfimage_print
У Градској кући организован је пријем за нишке спортисте који су на Европским студентским играма у Хрватској освојили медаље.
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић захвалио се спортистима за достојно представљање града и одличне резултате које су постигли у веома јакој конкуренцији.
У Ниш је стигло укупно осам медаља и то пет златних, две бронзане и једна сребрна, а одличија су освојена у рукомету, одбојци, пливању и џудоу.
Рукометаши из Ниша освојили су златну медаљу. Изабраници тренера  проф. др Саше Марковића блистали су и у финалном мечу савладавши екипу Универзитета у Келну (Немачка) 38:35 и тако закључили победоносни низ од шест победа на турниру.
Бронзану медаљу освојили су одбојкаши које је предводио тренерски тандем Владимир Гогић и Слободан Јовановић, док је пливач Немања Тадић освојио четири златне и једну сребрну медаљу. У џудоу медаљом се окитио Давид Текић који је освојио бронзу.
У знак захвалности за освојене медаље Град је спортисте даривао златником са ликом Цара Константина, док је председник Универзитетског спортског савеза У Нишу Небојша Јовановић градоначелнику Булатовићу уручио официјелни дрес наше репрезентације.

 

You may also like...