1

Градоначелник обишао раднике „Горице“

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић ,заменик градоначелника Милош Банђур и ресорни већник Игор Војиновић посетили су данас раднике ЈКП“ Горица“ на Новом гробљу и разговарали са њима о актуелним проблемима предузећа које се уназад неколико месеци налази у финансијској кризи.
„Ово није једна од оних посета по принципу сада ,па кроз две године, ја желим да континуирано сарађујемо и да вас редовно посећујем и отворено разговарам са вама о постојећим проблемима“рекао је градоначелник окупљеним радницима.
“Постигли смо договор да ћемо из месеца у месец ући у редовно измиривање обавеза за плате. За ова три месеца која су остала направићемо одређену динамику да се уз редовну плату прими и део заосталог дуга,” рекао је градоначелник Булатовић.
„До сада смо у врло кратком временском периоду успели да обезбедимо три месечене плате за раднике „Горице“ и имамо намеру да наставимо са динамиком месечних исплата“ , рекао је Булатовић и истакао да док траје његов мандат ово предузеће сигурно неће бити оптерећено новим обавезама и да ће у складу са прописима бити обустављено свако ново запошљавање радника по било ком основу.
Градоначелник је рекао да су за последњих 25 дана, откако он управља буџетом града, измирили три заостале зараде. Од 194 милиона, са колико град треба да докапитализује Горицу и извуче је из проблема, до сада су, каже Булатовић, уплаћена 33 милиона.
Радници „Горице „у разговору са градоначелником указали су на своје проблеме,који се тичу неисплаћених зарада ,надоканаде за превоз  и недостатка репроматеријала за несметан рад ,али су такође изразили и захвалност због жеље новог градског руководства да се помогне у постојећој тешкој ситуацији и да се заједничким напорима предузеће опорави у потпуности.