Gradonačelnik obišao radnike „Gorice“

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ,zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i resorni većnik Igor Vojinović posetili su danas radnike JKP“ Gorica“ na Novom groblju i razgovarali sa njima o aktuelnim problemima preduzeća koje se unazad nekoliko meseci nalazi u finansijskoj krizi.
„Ovo nije jedna od onih poseta po principu sada ,pa kroz dve godine, ja želim da kontinuirano sarađujemo i da vas redovno posećujem i otvoreno razgovaram sa vama o postojećim problemima“rekao je gradonačelnik okupljenim radnicima.
“Postigli smo dogovor da ćemo iz meseca u mesec ući u redovno izmirivanje obaveza za plate. Za ova tri meseca koja su ostala napravićemo određenu dinamiku da se uz redovnu platu primi i deo zaostalog duga,” rekao je gradonačelnik Bulatović.
„Do sada smo u vrlo kratkom vremenskom periodu uspeli da obezbedimo tri mesečene plate za radnike „Gorice“ i imamo nameru da nastavimo sa dinamikom mesečnih isplata“ , rekao je Bulatović i istakao da dok traje njegov mandat ovo preduzeće sigurno neće biti opterećeno novim obavezama i da će u skladu sa propisima biti obustavljeno svako novo zapošljavanje radnika po bilo kom osnovu.
Gradonačelnik je rekao da su za poslednjih 25 dana, otkako on upravlja budžetom grada, izmirili tri zaostale zarade. Od 194 miliona, sa koliko grad treba da dokapitalizuje Goricu i izvuče je iz problema, do sada su, kaže Bulatović, uplaćena 33 miliona.
Radnici „Gorice „u razgovoru sa gradonačelnikom ukazali su na svoje probleme,koji se tiču neisplaćenih zarada ,nadokanade za prevoz  i nedostatka repromaterijala za nesmetan rad ,ali su takođe izrazili i zahvalnost zbog želje novog gradskog rukovodstva da se pomogne u postojećoj teškoj situaciji i da se zajedničkim naporima preduzeće oporavi u potpunosti.