1

Ускоро нови торањ на нишком аеродрому

Данас је у просторијама ЈП ,,Аеродрома Ниш“ реализован радни састанак са Аеродромском контролом летења Србије и Црне Горе SMATSA доо Београд поводом изградње Торња на комплексу аеродрома Ниш.
Аеродромском контролом летења Србије и Црне Горе СМАТСА  је презентовала идејно решење Торња на основу којег ће бити израђен урбанистички пројекат који ће се односити на изградњу Торња на прецизираној локацији од 2hа земље на комплексу Аеродрома Ниш.
Састанку су присуствовали представници Аеродромске контроле летења Србије и Црне горе СМАТСА , на челу са директором ваздушног саобраћаја Ненадом Шакићем , док је делегацију града предводио градоначелник Ниша Дарко Булатовић.
 „Град ће испунити своје обавезе у погледу решавања имовинско-правних односа и плана везаног за изградњу торња, а надлежне службе ће овај посао завршити у року од  око 40 дана „рекао је градоначелник Булатовић.
Директор аеродрома Владица Ђурђановић рекао је да ће израдњом новог торња аеродром у Нишу бити технички опремљен да прихвати авионе који због временских услова не могу да слете у Београд,али и оне ваздухоплове који саобраћају према Црној Гори и Босни и Херцеговини.“Вредност радова је око 4 милиона евра,а средства ће за ову намену издвојити СМАТСА.Предвиђени рок за завршетак радова је две године“ ,рекао је Ђурђановић.
Подсећања ради, 29.јануара 2016.године у просторијама аеродрома реализован је састанак на којем је представљен усвојени План детаљне регулације комплекса Аеродрома Ниш на коме се налази планирана локација будућег Торња АКЛ Ниш.
Тада су и дефинисани планови и услови за изградњу Торња на комплексу Аеродрома Ниш.