Podrška vrhunskom niškom atletičaru

image_pdfimage_print
Na preporuku Ministra omladine i sporta, g/dina Vanje Udovičića, a na inicijativu Grada Niša i Sportskog saveza Niša, Sportski savez Srbije obezbedio je finansijska sredstva kako bi  naknada zbog odsustva sa rada bila nadomeštena Nenadu Filipoviću, atletičaru AK „Niški maraton“.
Da podsetimo, Nenad Filipović kvalifikovao se za Olimpijske igre u Riju u disciplini brzo hodanje. Olimpijski komitet Srbije kompletno je finansirao pripreme svih ostalih, pa i  Niškog olimpijca, ali je Nenad, koji je zaposlen u privatnoj kompaniji, morao da uzme neplaćeno odsustvo kako bi pripreme za olimpijadu i realizovao, tako da je njegova porodica u ovom periodu ostala bez osnovnih sredstava za život.
Na inicijativu koja je potekla iz Niša, reagovao je resorni ministar, pa će uz pomoć nadležnih institucija Filipoviću biti praktično refundirana sredstva koja bi zaradio da nije morao da uzima neplaćeno odsustvo.
„Ovo je zaista lep gest i od ministra sporta i od novih gradskih vlasti u Nišu. Sigurno da će mi predstavljati podstrek za još jači rad. Ovo su mi treće Olimpijske igre i po principu “treća sreća“ očekujem dobar rezultat, ali očekujem i da ću nakon toga, uz pomoć ljudi iz grada, kao zaslužni sportista, uspeti da pronađem i zaposlenje u struci“-kratko je prokomentarisao Filipović, koji se nalazi na završnim pripremama na Vlasinskom jezeru.
Grad Niš i Sportski savez Niša izražavaju zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da pomognu vrhunskom atletičaru koji godinama unazad reprezentuje Grad Niš na najbolji mogući način, uvereni  da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Riju.

 

Možda Vas zanima i sledeće...