Подршка врхунском нишком атлетичару

image_pdfimage_print
На препоруку Министра омладине и спорта, г/дина Вање Удовичића, a на иницијативу Града Ниша и Спортског савеза Ниша, Спортски савез Србије обезбедио је финансијска средства како би  накнада због одсуства са рада била надомештена Ненаду Филиповићу, атлетичару АК „Нишки маратон“.
Да подсетимо, Ненад Филиповић квалификовао се за Олимпијске игре у Рију у дисциплини брзо ходање. Олимпијски комитет Србије комплетно је финансирао припреме свих осталих, па и  Нишког олимпијца, али је Ненад, који је запослен у приватној компанији, морао да узме неплаћено одсуство како би припреме за олимпијаду и реализовао, тако да је његова породица у овом периоду остала без основних средстава за живот.
На иницијативу која је потекла из Ниша, реаговао је ресорни министар, па ће уз помоћ надлежних институција Филиповићу бити практично рефундирана средства која би зарадио да није морао да узима неплаћено одсуство.
„Ово је заиста леп гест и од министра спорта и од нових градских власти у Нишу. Сигурно да ће ми представљати подстрек за још јачи рад. Ово су ми треће Олимпијске игре и по принципу “трећа срећа“ очекујем добар резултат, али очекујем и да ћу након тога, уз помоћ људи из града, као заслужни спортиста, успети да пронађем и запослење у струци“-кратко је прокоментарисао Филиповић, који се налази на завршним припремама на Власинском језеру.
Град Ниш и Спортски савез Ниша изражавају задовољство што су били у могућности да помогну врхунском атлетичару који годинама уназад репрезентује Град Ниш на најбољи могући начин, уверени  да ће тако бити и на Олимпијским играма у Рију.

 

You may also like...