Прва седница Градског већа

image_pdfimage_print
Градско веће у новом саставу одржало је прву седницу којом је председавао градоначелник Ниша Дарко Булатовић.
Ново Градско веће је заседало  због одлука које је било неопходно донети пред седницу Скупштине града.  Прва одлука коју је веће донело јесте постављење Марине Јанковић за новог секретара Већа.
Због персоналних измена у руководству града, промењен је и Предлог одлуке о приступању измени Статута Града Ниша, тако да се рок за припрему документа не ограничава на 30 дана.
Да ли ће већници имати одређене ресоре или ће бити на други начин задуживани за одређене области и пројекте, још није одлучено.
„Гледаћемо да нађемо најбоље решење. У сваком случају, ова врата су отворена за грађане и медије у свако доба, о питањима из наше надлежности која су од интереса за грађане“, рекао је градоначелник  Ниша Дарко Булатовић.
„Заинтересовани смо и да се направи озбиљна стручна расправа о предлогу који ће да направи комисија за измену статуте“, каже заменик градоначелника Ниша Милош Банђур.
Због промена у саставу Већа, на првој седници Градског већа разрешени су председници и чланови Привредно-економског савета, Савета за људска и мањинска права и Савета за грађанске иницијативе.

 

You may also like...