Подршка младима

image_pdfimage_print
Градоначелник Града Ниша проф. др Зоран Перишић у холу Градске, уручиo je уговоре  о финансирању, односно суфинансирању пројеката за младе у 2016. години, које реализују удружења младих, удружења за младе и неформалне групе младих  са територије Града Ниша.
Град Ниш већ неколико година уназад  кроз финансирање и суфинансирање пројеката за младе пружа подршку удружењима младих и за младе и неформалним групама младих, с циљем да се у сарадњи са цивилним сектором унапреди друштвени положај младих, подстакне  њихово активно учешће у развоју  друштвене заједнице  и тиме допринесе заједничком циљу, а то је остваривање партнерског односа младих и локалне самуправе  у  развоју омладинске политике у Граду.
Руководећи се циљевима омладинске политике  који су дефинисани Стратегијом  за бригу о младима Града Ниша 2015 – 2020 и Локалним  акционим планом за младе Града Ниша 2015 – 2020, Град Ниш већ другу годину за редом  расписује  јавни Конкурс за финансирање односно суфинасирање пројеката из тематских области  наведених у овим документима .
За реализацију  омладинских пројеката ове године  је у буџету Града Ниша издвојено  3.000.000,00 динара.

 

You may also like...