Obilazak dečjeg odmarališta „Divljana“

  • WP_20160608_11_28_49_Pro
  • WP_20160608_12_02_33_Pro
image_pdfimage_print
Odmaralište u Divljani polako stabilizuje svoje poslovanje.Dugovanja iz prethodnog perioda su znatno smanjena,a objekti su sanirani i osposobljeni za prijem dece.
Trenutno u Divljani boravi 28 štićenika ustanove “Mara” zajedno sa vaspitačima, a menadžment odmarališta najavljuje dolazak određenih sportskih ekipa tokom leta,kako bi sproveli pripreme u idealnim visinskim uslovima.
Objekte u Divljani je obišao gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić koji je posetio i štićenike iz ustanove „Mara“ koji ovde borave.“Izmenom gradskog statuta koja se uskoro očekuje predvidećemo i sredstva za korisnike ustanove „Mara“kako bi mogli da borave u prirodi i ovom objektu koji pripada gradu“,rekao je gradonačelnik.
Štićenici ove ustanove trenutno u Divljani borave zahvaljujući donacijama.Prema njihovim rečima hrana je veoma ukusna , a zadovoljni su i smeštajem kao i prirodnim lepotama koje poseduje ovaj kraj.
Menadžment odmarališta upoznao je gradonačelnika sa trenutnom situacijom i sa problemima sa kojima se susreće.Situacija je znatno bolja nego ranije,jer odmaralište je sanirano i osposbljeno za rad sa decom.Upošljeno je ukupno sedamnaest radnika, a pojedini rade u dve smene kako bi se što racionalnije poslovalo.

Možda Vas zanima i sledeće...