Саветовање економиста

image_pdfimage_print
Традиционално нишко саветовање економиста прилика је да се стручњаци из ове области окупе и покушају да пронађу неке нове модалитете у функционисању привреде,као есенцијалног сектора друштва ,који условљава развој свих сегмената друштва.
Ове године тема саветовање је ПРЕДУЗЕТНИШТВО, РАСТ КОНКУРЕНТНОСТИ И РАЗВОЈ ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић присуствовао је овом скупу и истакао да  је тема развоја овог дела Србије ,од директног значаја и за сам град Ниш који годинама уназад покушва да се наметне као погодно место за инвестирање и који већ поседује комплетно доступне гринфилд и браунфилд локације за инвестирање.
У смислу убрзања привредног развоја град је драстично убрзао рад најгломазнијег и најспоријег сектора ,а то је администрација .
“За нас је посебно интересантно како креатори економске политике, врхунски теоретичари и практично оријентисани економисти, виде начине за повећање економског раста реалног и финансијског сектора бољим коришћењем постојећих ресурса и новим инвестицијама.
Верујем да Србија има шансу да буде макар на нивоу држава региона, али је за то потребно привлачење инвестиција, бржа приватизацију и  стабилност и безбедност, јачање конкуренције, развој тржишта и разбијање монопола,  трансформацију и завођење реда у јавним предузећима”,рекао је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.

You may also like...