Продужен рок за пријаву пројеката у оквиру конкурса „Заједници заједно“

image_pdfimage_print

Београд, 31. мај, 2016. године

Компанија НИС je, због великог интересовања јавности, продужила рок за пријаву пројеката у оквиру конкурса „Заједници заједно“ до 21. јуна.

Све  заинтересоване  непрофитне организације и институције из 11 градова и општина у Србији у којима НИС послује – Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј, могу да конкуришу са пројектима  из области културе, науке, спорта, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим групама. Oдлука о продужењу рока донета је како би свима заинтересованима било омогућено да пријаве своје пројекте.

О избору пројеката који ће бити подржани одлучиваће комисија, у којој су представници НИС-а и локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Упркос кризи на светском нафтном тржишту, компанија није смањила износ средстава за подршку локалним заједницама и он као и 2015. године износи више од 110 милиона динара.

НИС већ осму годину заредом помаже градове и општине у Србији кроз програм „Заједници заједно“ и на овај начин учвршћује партнерске односе са локалним самоуправама у којима послује. До сада је подржано готово 760 пројеката и у развој локалних заједница уложено 800 милиона динара.

Сви услови и пропозиције јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се наћи на  сајту www.zajednicizajedno.nis.eu.

You may also like...