1

Од октобра летови из Ниша за Братиславу

Компанија „Рајан ер“ од октобра месеца уводи још једну авио линију из Ниша до словачке престонице Братиславе.Овом линијом град Ниш биће ваздушно повезан са средњом Европом и метрополама које с е налазе у близини Братиславе.Промотивна цена лета биће око 2400 динара у једном правцу ,најавили су данас представници ове авио компаније у Градској кући.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић изразио је задовољство увођењем нове линије до Братиславе,јер се ради о јако лепом граду који има шта да понуди туристима,а и удаљен је неких сат времена вожње од Беча веома популарне дестинације код наших грађана.
„Мало ко је веровао да ће аеродром „ Константин Велики“   у Нишу у 2016 години имати такав раст да ће према  тренду  пораста броја путника ова цифра највероватније достићи 100 хиљада путника у 2016.години.
Наш следећи циљ је број од 300 000 путника ,а да би ово могли да испунимо у наредних годину дана потребно је проширити путнички терминал и увести нове чек ин зоне и пултове за пасошке контроле .Са завршетком уградње ИЛС система за навођење и израдњом новог торња аеродром у Нишу постаће далеко опремљенија и квалитетнија ваздушна лука“ рекао је градоначелник Ниша.