Od oktobra letovi iz Niša za Bratislavu

Kompanija „Rajan er“ od oktobra meseca uvodi još jednu avio liniju iz Niša do slovačke prestonice Bratislave.Ovom linijom grad Niš biće vazdušno povezan sa srednjom Evropom i metropolama koje s e nalaze u blizini Bratislave.Promotivna cena leta biće oko 2400 dinara u jednom pravcu ,najavili su danas predstavnici ove avio kompanije u Gradskoj kući.
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić izrazio je zadovoljstvo uvođenjem nove linije do Bratislave,jer se radi o jako lepom gradu koji ima šta da ponudi turistima,a i udaljen je nekih sat vremena vožnje od Beča veoma popularne destinacije kod naših građana.
„Malo ko je verovao da će aerodrom „ Konstantin Veliki“   u Nišu u 2016 godini imati takav rast da će prema  trendu  porasta broja putnika ova cifra najverovatnije dostići 100 hiljada putnika u 2016.godini.
Naš sledeći cilj je broj od 300 000 putnika ,a da bi ovo mogli da ispunimo u narednih godinu dana potrebno je proširiti putnički terminal i uvesti nove ček in zone i pultove za pasoške kontrole .Sa završetkom ugradnje ILS sistema za navođenje i izradnjom novog tornja aerodrom u Nišu postaće daleko opremljenija i kvalitetnija vazdušna luka“ rekao je gradonačelnik Niša.