1

Отворена изложба “Поглед на Мађарску”

У здању Официрског дома у Нишу у присуству амбасадора Мађарске у Србији Атиле Пинтера отворена је изложба под називом„Поглед на Мађарску“. 
Уз кратак преглед основних географских, демографских, административних података, изложба посетиоце упознаје са битним догађајима из историје, од насељавања Мађара у Европи све до најновије историје данашње државе.
За разлику од неких других суседних држава које су настале распадом бивше Југославије, ми са Мађарском немамо спорова попут граничних спорова или проблеме сукцесије, или процесуирања ратних злочина.
Сарадња и у области културе и спорта је веома добра , а отварање ове изложбе је потврда ове констатације.
Изложба нас упознаје и са природним карактеристикама и специфичностима као што су лековите и термалне бање која су у богатој туристичкој понуди, са значајним личностима из науке и њиховим достигнућима, са спортским резултатима по чему је ова земља позната.
На основу изложеног може се стећи слика о уметничком стваралаштву, о најчувенијим писцима, сликарима и музичарима, о народној радиности и међународно признатој баштини по којој  је ова земља позната.