Tri nova lekara za bolji tretman pacijenata

image_pdfimage_print

Posle pisanja pojedinih medija da u ambulanti u zgradi nekadašnjeg”Angroprometa” jedan lekar radi dnevno sa 1800 pacijenata,reagavao je gradonačelnik Niša i Ministarstvo zdravlja pa će problem biti ekspresno rešen.
Grad Niš izdvojiće oko 2,4 miliona dinara do kraja godine za potrebe upošljavanja troje lekara u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu,kako bi se normalizovao rad u ambulantama ovog zavoda u kojima ima i preko 5000 zdravstvenih kartona po ambulanti.

To praktično znači da će se od sutra u ambulantama raditi u dve smene čime će znatno biti olakšana procedura pregleda pacijenata.Ministrastvo zdravlja priprema i novi kadrovski plan pa će njegovom implementacijom i merama koje preduzima grad situacija biti znatno bolja za pacijente ovog zavoda.
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić danas je posetio ovu ambulantu i na licu mesta razgovarao sa zaposlenima i pacijentima.On  je istakao da primarno zdravstvo u Nišu generalno ima problem sa manjkom kadrova.

“Ovo nije problem koji je nastao neadekvatnim radom osoblja. Problem vezan za primarno zdravstvo u Nišu ne nastaje preko noći, ali mora da se rešava bukvalno za to vreme. Imam dobar kontakt u Ministarstvu zdravlja i trudiću se da sve potrebe grada budu adekvatno sagledane i da se problem dugoročno reši”, rekao je gradonačelnik.
U ambulanti “Angropromet” imaju i laboratoriju, a rade i neuropsihijatar i internista. Za opšteg lekara koji se zakazuje preko kol centra čeka se oko 5 do 6 dana, a pacijenti kontrolu mogu da zakažu i na šalteru. Hitne slučajeve primaju bez zakazivanja.

 

Možda Vas zanima i sledeće...