1

Три нова лекара за бољи третман пацијената

После писања појединих медија да у амбуланти у згради некадашњег”Ангропромета” један лекар ради дневно са 1800 пацијената,реагавао је градоначелник Ниша и Министарство здравља па ће проблем бити експресно решен.
Град Ниш издвојиће око 2,4 милиона динара до краја године за потребе упошљавања троје лекара у Заводу за здравствену заштиту радника у Нишу,како би се нормализовао рад у амбулантама овог завода у којима има и преко 5000 здравствених картона по амбуланти.

То практично значи да ће се од сутра у амбулантама радити у две смене чиме ће знатно бити олакшана процедура прегледа пацијената.Министраство здравља припрема и нови кадровски план па ће његовом имплементацијом и мерама које предузима град ситуација бити знатно боља за пацијенте овог завода.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић данас је посетио ову амбуланту и на лицу места разговарао са запосленима и пацијентима.Он  је истакао да примарно здравство у Нишу генерално има проблем са мањком кадрова.

“Ово није проблем који је настао неадекватним радом особља. Проблем везан за примарно здравство у Нишу не настаје преко ноћи, али мора да се решава буквално за то време. Имам добар контакт у Министарству здравља и трудићу се да све потребе града буду адекватно сагледане и да се проблем дугорочно реши”, рекао jе градоначелник.
У амбуланти “Ангропромет” имају и лабораторију, а раде и неуропсихијатар и интерниста. За општег лекара који се заказује преко кол центра чека се око 5 до 6 дана, а пацијенти контролу могу да закажу и на шалтеру. Хитне случајеве примају без заказивања.

 




Дан победе над фашизмом

Поводом Дана победе над фашизмом делегације града и удружења грађана положиле су венце на споменик ослободиоцима.Градоначелник Ниша проф .др Зоран Перишић рекао је да је „ово  уједно и  дан храбрости и славе свих  народа који су дали свој допринос  борби против нацизма,као највеће идеолошке претње која се појавила у новијој  историји.
Значајну улогу  у победи над фашизмом имао је и наш народ са хиљадама бораца који су свој живот дали за слободу  и поштовање људског достојанства.
Србија данас чврсто заступа принципе мирољубиве сарадње и доследно се залаже за толеранцију и сарадњу са осталим државама Балкана, али и доприноси укупним напорима за постизање глобалне стабилности у свету.
Задатак нове генерације је  јачање традиције пријатељства, сарадње и братства са свим народима који заједно са нама обележавају празник победе“ рекао је градоначелник.
9. мај је Дан победе над фашизмом али и Дан Европе .
9. маја 1950. године, Роберт Шуман је представио свој предлог креирања организоване Европе. Овај предлог, познатији као „Шуманова декларација, сматра се почетком креације онога што је данас познато као Европска унија јер је увод у Монтанску унију.