Радови на нишким улицама и сређивању корита Нишаве

  • prvomajska
  • b brod
image_pdfimage_print
Започела је реконструкција Првомајске улице (ГО Медијана) од Вождове до Улице 7.јула. Улица је дужине 440 метара, а ширине 6 метара и тротоари са обе стране улице ширине по два метра.Између коловоза и тротоара налази се зелена површина са дрворедом ширине један метар.
Реконструкција обухвата замену ивичњака и пресвлачење асфалтом коловоза и тротоара.
У току су завршни радови на изградњи пута од Насеља Никола Тесла до Горње Врежине. Пут је асфалтиран дужине 1200 метара, а ширине 7 метара. Остало је да се ураде банкине и изврши хумузација косина насипа. Вредност изградње је 21 милион динара. Радови се финансирају из средстава периодичног одржавања. Недостатак овог пута правио је проблем мештанима поменутих насеља за одлазак до својих имања
Почели су и  радови на рехабилитацији улице од школе до цркве у Брзом Броду .Улица је ширине 5,5 метара и дужине 170 метара.У току је и уређење окретнице код школе „Др Зоран Ђинђић“.Укупна површина платоа је 400 метара , а у средини платоа биће јавна чесма .Изградњом платоа биће продужена линија градског аутобуса чији недостатак је представљао проблем за мештане Брзог Брода.
Тренутно се ради и  на сређивању корита Нишаве  од Медошевачког до Железничког моста.Инвестициона вредност је 310 милиона динара из кредитне линије Светске банке ,а инвеститор  је предузеће „Србија воде“.Извођач радова је „Страбак“.Овим радовима обезбеђује се  степен заштите  са 120 кубика пропуста воде у секунди.Пројекат предвиђа и уређење  минор корита као и изградњу степеништа и прилаза реци у правцу ка центру града.

You may also like...