Отворен 17. Међународни Сајам туризма

image_pdfimage_print
У хали Чаир отворен је 17. Сајам туризма,на којем ће се Нишлијама представити туристичке агенције и организације из региона.
Сајам је отворио потпредесдник Владе Србије и Министар трговине,туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић је поздравио све  присутне и истакао да Ниш поседује широку лепезу туристичких потенцијала међу којима су манастири у културна добра ,али и бањски и адреналински туризам.
Једна од привредних грана у којој се бележи пораст  последњих година у граду ,управо је туризам,а нове инвестиције у овој области и изградња аква паркова ,представља добар основ за додатни развој туризма и повећање броја ноћења.
 17. Међународни сајам туризма , окупља излагаче из земље и из региона,  међу којима су туристичке агенције, туроператори, туристичке организације градова и општина, хотелијери, представници бањског и здравственог туризма, представници спортско – рекреативног туризма и активног одмора, организатори манифестација, као и удружења самосталних излагача сувенира.
Акценат ће бити усмерен и ка  гастрономској и винској понуди, што се пре свега односи на презентацију и дегустацију карактеристичне локалне кухиње излагача као промоције културног наслеђа свог региона, што је данас популаран вид туризма у свету.

 

You may also like...