Otvoren 17. Međunarodni Sajam turizma

U hali Čair otvoren je 17. Sajam turizma,na kojem će se Nišlijama predstaviti turističke agencije i organizacije iz regiona.
Sajam je otvorio potpredesdnik Vlade Srbije i Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je pozdravio sve  prisutne i istakao da Niš poseduje široku lepezu turističkih potencijala među kojima su manastiri u kulturna dobra ,ali i banjski i adrenalinski turizam.
Jedna od privrednih grana u kojoj se beleži porast  poslednjih godina u gradu ,upravo je turizam,a nove investicije u ovoj oblasti i izgradnja akva parkova ,predstavlja dobar osnov za dodatni razvoj turizma i povećanje broja noćenja.
 17. Međunarodni sajam turizma , okuplja izlagače iz zemlje i iz regiona,  među kojima su turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih izlagača suvenira.
Akcenat će biti usmeren i ka  gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača kao promocije kulturnog nasleđa svog regiona, što je danas popularan vid turizma u svetu.