1

Потписан Меморандум за изградњу новог аква парка у Нишкој бањи

У Градској кући потписан је Меморандум о разумевању са компанијом “Акватера Солушн” који представља почетни корак ка изградњи аква парка на простору Лозног калема у Нишкој бањи.
Меморандум су потписали градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић И члан управног одбора “Акватера Солушн” Сахрет Хајдарпашић
Иначе, овај инвеститор се Граду обратио 8. априла “писмом о намерама” и предлогом Меморандума.
Ова инвестиција, која подразумева изградњу отвореног и затвореног базена на 6,5 хектара површине на локацији Лозни калем, омогућиће запослење најмање 60 људи који ће радити преко целе године и 140 преко лета, а Град ће уступити земљиште без надокнаде.
Ова локација укупне површине 15 хектара, према генералном урбанистичком плану, предвиђена је и за изградњу спортских терена, хотела са спа-центром и тржног центра, а један део парцеле за фабрику лаке индустрије.
Компанија “Акватера Солушн” завршава изградњу аквапарка у Будви који ће бити свечано отворен 1.јуна.Током изградње овог аква парка логистичку подршку пружила је И највећа светска компанија за изградњу аква паркова ,турска компанија  “Полин”,рекао је Хајдарпашић