1

Ускоро нови комплекс базена на Чаиру

Радови на отвореним базенима у СЦ “Чаир” увелико трају, данас је на градилишту гост био и Предраг Перуничић државни секретар у Министраству омладине и спорта , који је најавио да ће ови базени бити завршени 6. маја.
“Министарство омладине и спорта је почело реконструкцију базена на Чаиру. Ово је велики ствар за омладину, туризам, спорт али пре свега за Нишлије. Након завршеног посла са базенима следи изградња куглане и стрељане. Добро је да се ова спортска прича овде плански ради и прераста у велики и леп комплекс, који још само Нови Сад има, ево биће и у Нишу. “Национални центар” томе се тежи”, каже државни секретар Предраг Перуничић.
“На крају смо прве фазе изградње спољашњих базена. Морали смо да размишљамо о интересима младих и о њиховим затевима, те је завршетак базена представљао императив за ову годину. Нови базен је тренутно пун воде да се проба да ли постоји неки проблем. Након ових радова прави се кула са које крећу тобогани. Од 15. јуна на располагању ће бити и овај садржај. Ово је део туристичке понуде Ниша, ово је начин да повећамо број туриста којих је више у лењим месецима”, рекао је градоначелник Ниша  проф.др Зоран Перишић.

 
ГИК – СВЕ СПРЕМНО ЗА ИЗБОРЕ

 Градска изборна комисија (ГИК), обавила је све неопходне припреме за изборе који ће се одржати у недељу 24. априла, саопштено је данас на конференцији за медије. Према речима председнице ГИК Јелене Жарић Ковачевић, комисија је прогласила  14 изборних листа са укупно 579 кандидата за одборнике Скупштине Града Ниша. Од тог броја 210 кандидата су жене ( 36% од укупног броја) а 119 кандидата (25,5%) су млађи од 30 година.
Она је додала да укупан број бирача за Град Ниш износи 233.647 а гласаће се на 174 бирачка места и то на листићу плаве боје.
Иначе, Градска  изборна комисија је одржала обуку председника и заменика председника свих бирачких одбора а достава изборних материјала биће обављена по уобичајеној процедури и на време, саопштено је на конференцији за медије ГИК.