Nik Vujičić u Nišu

image_pdfimage_print
U Gradskoj kući priređen je prijem za Nika Vujičića poznatog motivatora.
„Imamo veliku čast i zadovoljstvo da u ime Grada Niša pozdravimo Nika Vujičića velikog motivacionog govornika srpskog porekla, koji će se po prvi put obratiti u Nišu svima onima koji žele da čuju reči koje ohrabruju i nadahnjuju.
Kako pored najboljeg motivacionog govornika na svetu uopšte i reći nešto što će biti prihvatljivo slušaocima koji puno očekuju.
Ali stara misao Hermana Hesea koja mi prolazi kroz glavu kaže
U životu ne postoji nikakva dužnost , osim dužnosti: biti srećan. Ako čovek može biti dobar, može to samo onda kada je srećan, kada u sebi ima sklada, kada voli. Ono što je Nik postigao u životu postalo je inspiracija mnogim ljudima, bez obzira na boju kože, versku i nacionalnu pripadnost, godine“, rekao je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.
Nik Vujičić danas je najpoznatiji svetski govornik-motivator , a prelomni trenutak se dogodio kada mu je njegova majka pokazala članak o čoveku koji pati od sličnog sindroma. Tada je shvatio da nije jedini koji se muči što mu je dalo nadahnuće za dalji život. Postao je aktivniji i uključio se u dobrotvorne organizacije prikupljajući sredstva za razne programe koji pomažu ljudima s invaliditetom.
Sa sedamnaest godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju „Živeti slobodno“.
– U životu je ovaj čovek naučio da ako ne možeš da dobiješ čudo kojem se nadaš, učini da ti to sam budeš drugoj osobi.

Možda Vas zanima i sledeće...