Ник Вујичић у Нишу

image_pdfimage_print
У Градској кући приређен је пријем за Ника Вујичића познатог мотиватора.
„Имамо велику част и задовољство да у име Града Ниша поздравимо Ника Вујичића великог мотивационог говорника српског порекла, који ће се по први пут обратити у Нишу свима онима који желе да чују речи које охрабрују и надахњују.
Како поред најбољег мотивационог говорника на свету уопште и рећи нешто што ће бити прихватљиво слушаоцима који пуно очекују.
Али стара мисао Хермана Хесеа која ми пролази кроз главу каже
У животу не постоји никаква дужност , осим дужности: бити срећан. Ако човек може бити добар, може то само онда када је срећан, када у себи има склада, када воли. Оно што је Ник постигао у животу постало је инспирација многим људима, без обзира на боју коже, верску и националну припадност, године“, рекао је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.
Ник Вујичић данас је најпознатији светски говорник-мотиватор , а преломни тренутак се догодио када му је његова мајка показала чланак о човеку који пати од сличног синдрома. Тада је схватио да није једини који се мучи што му је дало надахнуће за даљи живот. Постао је активнији и укључио се у добротворне организације прикупљајући средства за разне програме који помажу људима с инвалидитетом.
Са седамнаест година је почео да држи предавања о својим проблемима и основао непрофитну организацију „Живети слободно“.
– У животу је овај човек научио да ако не можеш да добијеш чудо којем се надаш, учини да ти то сам будеш другој особи.

You may also like...