179. седница Градског већа

На 179. Седници Градског већа Града Ниша  усвојен је нови Тарифни систем у јавном градском и приградском превозу путника на територији Града Ниша.
Такоће је усвојено и Решење о утврђивању цена услуга превоза у јавном градском и приградском превозу  путника на територији Града Ниша.
Пензионери од 70.година старости па навише моћи ће да користе услуге градског превоза бесплатно, уколико њихова пензија не прелази 25000 динара. Овом одлуком  увећан је број пензионера који ће моћи да користи ову олакшицу јер је износ минималне пензије повећан са 15000 динара на 25000.
Градско веће усвојило је и Решење о приступању изради Програма заштите животне средине Града Ниша 2017-2027. године и програм уређења Спомен парка Бубањ и одржавање споменика природе.„Мeet magento” конференција у Нишу

У Градској кући представљена је „Мит Магенто“ конференција која ће бити одржана  у Нишу 10. јуна 2016. године.
Подршка овом пројекту део је циљева недавно одржаног Форума напредних технологија.
Конференција ће окупити неке од најзначајнијих играча из области е-трговине, али и импресивну групу говорника која ће гарантовати интересантан и забаван дан.
Мит Магенто представља састанак ентузијаста из области маркетинга И ИТ технологија који  представља другачију опцију електронског комерцијалног система у којем се маркетинг базира на искуствима учесника И могућностима да се добију конкретни пословни савети И функционише по принципу све што радимо желимо да буде доступно другим људима И да их повезује.
Више од 200 Магенто програмера, трговаца, маркетинг агенција и пружаоца услуга чини ову конференцију највећим догађајем из области е-трговине у земљи.
Организатор овог догађаја је компанија “Јоунифај” усмерена је на развој информационо-комуникационих решења .
„Јоунифај“ тим се састоји од стручно  оријентисаних професионалаца. Развој, подршка и маркетинг е-commerce  продавнице су основна делатност .
 Компанија је основана 2007. године и од тада се развила постепено  у тим од 16 професионалаца.
Првобитно фокусирани на холандско тржиште где је развијенау једна  од водећих Магенто компанија за развој са највецћим портфолиом квалитетних Магенто продавница.
 Подручја знања ове компаније су стратешко саветовање, пројектовање и развој продавница и онлине маркетинг у е-цоммерце арени.
Веома је важно да је ово  приступачна веб дизајн компанија , која изграђује  дугорочне односе и сарадњу са клијентима уз  континуирани успех .