1

Радови на градским улицама у пуном јеку

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић обишао је данас са сарадницима инфраструктурне радове на нишким улицама. Почело је  асфалтирање прве деонице Првомајске улице (ГО Медијана) од Вождове до Улице Ћирила и Методија дужине 200 метара. Радови се настављају и биће завршени у планираном року. Радови на реконструкцији првомајске од Вождове до Улице 7.јула започели су последњих дана марта. Улица је дужине 440 метара, а ширине 6 метара и тротоари са обе стране улице ширине по два метра.Између коловоза и тротоара налази се зелена површина са дрворедом ширине један метар. Реконструкција обухвата замену ивичњака и пресвлачење асфалтом коловоза и тротоара.
Започели су радови на  реконструкцији коловоза и тротоара у Дурмиторској улици ГО Палилула.Радови обухватају комплетно рушење коловоза и тротоара са израдом нових слојева шљунка, тампона , два слоја асфалта и  нових ивичњака. Улица је дужине 510 метара, а ширине 6 метара са тротоарима промењљиве ширине од  1- 1,5 метра са леве и десне стране.
Завршено је асфалтирање Улице Хризантема (бивша VIII Конгрес) у Доњој Врежини, ГО Пантелеј.Улица је дужине 170, а ширине 5,5 метара. Постојећа коловозна конструкција, биће замењена новом.