1

Пријем за ученике Правно-пословне школе

У Градској кући организован је пријем за ученике Правно-пословне школе и њихове госте из Мађарске и Македоније.
Заменик градоначелника Љубивоје Славковић поздравио је ученике и наставнике и указао на значај сарадње младих у региону ,посебно када је реч о образовању.
Правно-пословна школа Ниш је препознатљива по развијеној међународној сарадњи и ове године је укључена у пројекат,,Солидарност – усуди се и подели загрљај”.
У пројекат је школа укључена као победник на конкурсу АЦЕС организације, који је расписан октобра 2014. године.
Са школама из Ваца и Прилепа осмишљен је пројекат ,,Осмех је најлепши поклон” у оквру којег су посећене  установе за смештај старих лица, деца без родитељског старања и лица са посебним потребама.

 




Светски дан Рома

Осмог априла у свету се обележава Светски дан Рома,који је установљен  како би се скренула пажња јавности на тежак положај тог народа широм света. Одлука да се 8. април обележава као њихов дан донета је на Првом светском конгресу Рома у Лондону од 4. до 8. априла 1971, када је усвојено као име народа Ром, што на матерњем језику значи човек.
Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић честитао је свим припадницима ромске националне заједнице 8. април, Међународни дан Рома.
“Честитам свим нашим драгим суграђанима Ромима овај важан датум са жељом да убудуће живе боље, срећније и у међусобној толеранцији са већинским народима.  Град Ниш свакако представља добар пример дугогодишњег суживота етнички различитих националних заједница и залажемо се свим силама да овај позиtиван образац понашања  буде настављен и убудуће.Посебно је важно  омогућити несметано укључивање  младих Рома у образовни систем и функционисање друштва уопште”, каже се у честитки градоначелника Перишића.