1

Нови аутомобили за Дом здравља у Нишу

Данас су у Дому здравља у Нишу свечано уручени кључеви аутомобила, које ће користити теренске службе ове установе. Кључеве је уручио градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић, на чију је иницијативу покренута акција , како би теренске службе ове здравствене установе биле адекватно опремљене и како би правовремено пружале услуге пацијентима.
Два аутомобила биће коришћена за потребе Службе кућног лечења, медицинске неге и палијативног збрињавања, један аутомобил за потребе Службе поливалентне патронаже и један аутомобил за потребе других служби. У питању су возила марке шкода фабија, које Град Ниш поклања Дому здравља, чиме се још једном потврђује да град брине о својим суграђанима и да куповином аутомобила за потребе Дома здравља даје свој допринос унапређењу квалитета пружених здравствених услуга. Прошлог месеца захваљујући донацији Града, Дом здравља је добио нови ултразвук и уређај за испитивање слуха.




Отворена подстаница Хитне помоћи у Нишкој бањи

У Нишкој бањи отворена испостава Хитне помоћи,која ће бити у служби око 15000 људи који гравитирају на овом подручју
У Хитној помоћи кажу да чак иако су времена кризна, имају и кадровске капацитете и довољно возила са нову подстаницу.
Чак и са 35 лекара мање, стижемо све да одрадимо како треба, каже директор ове установе Славољуб Живадиновић.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић, који је заједно за директорима Дома здравља и Хитне помоћи пресекао врпцу на новој амбуланти, каже да ниједно улагање у здравство није скупо.И један људски живот да се спаси захваљујући овој амбуланти оправдаће њено постојање, рекао је градоначелник Перишић.