ZAJEDNICI ZAJEDNO I U 2016. GODINI

image_pdfimage_print

Nakon što je pre dva dana potpisan Sporazum o saradnji između Kompanije NIS a. d. Novi Sad i 11 lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima ova Kompanija posluje, danas je zvanično raspisan i Konkurs putem koga će biti vršena raspodela sredstava opredeljenih za 2016. godinu.

Na osnovu potpisanih sporazumima, za najbolje projekte sa teritorija Beograda, Novog Sada, Niša, Zrenjanina, Pančeva, Čačka, Kikinde, Kanjiže, Novog Bečeja, Srbobrana i Žitišta, NIS će ove godine izdvojiti više od 110 miliona dinara.

Za realizaciju projekata na teritoriji Grada Niša opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

NIS već osmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici, na koji mogu da se prijave ustanove i neprofitna udruženja sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama.

Ispred Grada Niša Sporazum je potpisao gradonačelnik Prof. dr Zoran Perišić.

“Izuzetno mi je drago što je Grad Niš i ove godine uključen u  realizaciju programa „Zajednici zajedno“, jer upravo zahvaljujući ovom projektu Niš je do sada dobio  dve teretane na otvorenom prilagođene deci, starima, invalidima, niško Pozorište lutaka dobilo je novu pozornicu, uređen je Nišavski kej na nekoliko lokacija, nekoliko udruženja koja rade sa osobama sa intelektualnim i mentalnim teškoćama realizovala su projekte koji su u određenoj meri popravili kvalitet života ovih kategorija naših sugrađana, otvoren je SOS telefon za žene sa invaliditetom… ”, rekao je gradonačelnik Perišić i dodao da je ovo samo mali deo dosadašnje podrške kompanije NIS.

Za šest godina, koliko se ovaj korporativni program realizuje u Nišu, u projekte na teritoriji našeg grada uloženo je 60 miliona dinara, a od kada se sredstva raspodeljuju putem Javnog konkursa “Zajednici zajedno”, kroz program je podržano skoro 50 projekata.

Javni konkurs će trajati od 1. aprila do 31. maja, a uslovi i propozicije Konkursa objavljeni su na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

O izboru projekata odlučuje Komisija koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica.

Možda Vas zanima i sledeće...