Prijem za vaterpoliste

U Gradskoj kući priređen je prijem za srpske vaterpoliste koji će učestvovati na humanitarnom meču.
Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković primio je vaterpoliste  i zahvalio se na želji da pomognu ugroženima uz konstataciju da bi ikoliko osvoje zlato u Riju,Niš bio spreman da ih poput Beogradu dočeka na terasi pozorišta.
Karte će biti u prodaji na dan utakmice na biletarnici bazena, ali je cena još nepoznata, kažu u vaterpolo klubu “Nais”.
Na spisku trenera Dejana Savića za predstojeće mečeve su – Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Duško Pijetlović, Marko Manojlović, Nebojša Toholj, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Vladan Mitrović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Ognjen Stojanovićm, Gavril Subotić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Živko Gocić, Dragoljub Rogač, Filip Radojević, Nikola Lukić, Dušan Mandić, Draško Gogov. Za drugi deo priprema ekipi će se pridružiti Slobodan Nikić. Vaterpolisti su turneju počeli  u ponedeljak u Novom Sadu, dan kasnije su u Beogradu, a 23. marta posetili su  Leposavić, Gračanicu i Kosovsku Mitrovicu. Nakon toga dolaze u Niš, a u petak turneju završavaju u Kragujevcu. Po završetku „MTS Turneje šampiona” nacionalni tim će od 28. marta do 1. aprila trenirati sa selekcijom Australije.Godišnjica bombardovanja

Danas je obeležena  godišnjica početka bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije od strane Nato alijanse. Dva milenijuma grad Niš postoji , ali u svojoj istoriji nije zapamtio tako koncentrisano i tako nerazumno razaranje kakvo se dogodilo pre ravno sedamnaest godina.
Sirene koje su označavale dolazak aviona NATO oglasile su se u gradu, počev od 24. marta, pa do kraja vazdušne kampanje, ukupno 129 puta, a Nišlije su u skloništima provele 52 dana, pet sati i 14 minuta, koliko je grad bio pod vazdušnom opasnošću, što je oko 70 odsto ukupnog vremena. Niš je gađan iz vazduha, za 78 dana bombardovanja, 40 puta, 28 puta noću i 12 puta danju. Tokom vazdušne kampanje poginulo je 56 Nišlija, a više od 200 je ranjeno. Na grad je tokom vazdušne kampanje ispaljeno 324 razornih projektila: 161 avio-bomba, 36 kontejnera kasetnih bombi, 71 krstareća raketa, 8 grafitnih projektila.
Srušeno je oko 120 objekata, a preko 3. 400 stambenih, poslovnih i vojnih objekata je oštećeno
  U ime grada Niša venac na spomen kapeli i spomenku pored Univerziteta položio je gradski većnik Miloš Banđur i zamenik predsednika Skupštine Grada Nenad Stanković.
Brojne delegacije zvaničnika,vojske ,policije i građana položile su vence na spomenike, a prethodno su sveštenici niške eparhije služili pomen nevino stradalim Nišlijama.

 
Sastanak sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Andresom Kiferom

Delegacija Srbije koja boravi u Strazburu na 30.Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, a na čijem čelu se nalazi gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić susrela se danas u prisustvu ambasadora pri stalnoj misiji Srbije sa Savetom Evrope Zorana Popovića sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Andreasom Kiferom.
Naša delegacija uručila je poziv gospodinu Kiferu za monitoring predstojećih lokalnih i paralmaentarnih izbora koji će biti održani 24.aprila.Na poziv premijera Aleksandra Vučića očekuje se tokom ove godine i poseta gospodina Kifera Srbiji najverovatnije u oktobru jesenjeg zasedanja Saveta Evrope.
Bilo je i razgovora o Povelji i delovima povelje na koje Srbija ima određene primedbe.U toku večeri našu delegaciju primio je i gradonačelnik Strazbura.