1

Градоначелник Ниша на челу српске делегације на конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе

У Стразбуру је у току тридесета сесија Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе. Током сесија  биће речи о транаспарентности буџета на локалном нивоу ,али и о теми која се не може избећи у Европи – избеглице. Шеф Српске делегације на овом битном заседању је проф.др Зоран Перишић, градоначелник Ниша.
“Савет Европе је увек препознавао пресудан значај коју локалне и регионалне власти имају. На крају крајева, питање квалитета живота се решава и у месту где живимо, понекад и више него на државном нивоу. Локални органи власти морају одговорити на потребе свих својих грађана. На овом изузетно битном заседању говорићемо о тренспарентности локалне власти што је важна тема не само за локалне самоуправе у Србији – већ како видимо из дневног реда „– изјавио је градоначелник Перишић.
Према његовим речима Ниш ће током састанака бити промовисан  као место погодно за инвеститоре, али и као добру туристичку дестинацију јер Ниш заслужује да буде центар и генератор развоја овог дела наше земље. „Другим градоначелницима и регионалним лидерима приказаћемо стратешке правце и план приоритетних задатака које смо усвојили како би и од њих сазнали како да још више побољшамо функционисање нашег града”, истакао је градоначелник Ниша.