Нови семафор за већу безбедност деце и ученика средњих школа

  • semafor 2
  • semafor 3
  • semafor
image_pdfimage_print
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић обишао је данас локацију на углу Вождове и Првомајске где ће ускоро почети са радом нови семафор.
„Савет за безбедност саобраћаја одлучио је да на овој раскрници постави семафор  како би повећао безбедност у веома фреквентној улици где углавном пролазе деца из школе“ Вожд Карађорђе“ и гимназија“ Стеван Сремац „и“ Бора Станковић“.
За поствљање семафора град  је издвојио 4 милиона динара и он би требало да почне са радом 15.марта“ рекао је градоначелник.
Најпре ће у пробном периоду рада стручњаци за саобраћај покушати да ускладе рад семофора на Црвеном певцу ,код суда и новог семафора како се не би стварале гужве у саобраћају.
Досадашња пракса показала је да семафори повећавају безбедност учесника у саобраћају и да се не стварају додатне гужве какав је случај са семаформ  у самом центру града.Према најави градоначелника и на потезу у улици Николе Пашића код тржног центра Калча ускоро би могла да буде постављена светлосна сигнализација за учеснике у саобраћају.

 

You may also like...