FOND ZA MLADE NAUČNIKE

image_pdfimage_print
Tokom naredne sedmice, u Nišu će zvanično biti promovisana inicijativa za osnivanje Fonda za mlade naučnike, najavljeno je prilikom današnjeg prijema kod predsednika Skupštine grada prof. dr Mileta Ilića za inicijatore osnivanja ovog fonda.
Ovu inicijativu pokrenuo je mladi naučnik Jovan Milić, u saradnji sa svojim kolegama učenicima i studentima Srednje mašinske škole i Mašinskog fakulteta iz Niša. Prema njegovim rečima, veliki je broj mladih talentovanih naučnika, koji potiču iz porodica slabog imovnog stanja,  kojima će biti namenjena pomoć iz ovog fonda. Ta pomoć će, u početku biti u vidu nadoknade troškova učešća na takmičenjima a, zavisno od podrške institucija i pojedinaca, fond će pokušati da pruži i dodatnu materijalnu pomoć najugroženijima.
Prema rečima predsenika Skupštine grada prof. dr Mileta Ilića, ova ideja je komplementarna sa Odlukom o osnivanju Fonda za podršku talentovanim učenicima i studentima, koja će biti  usvojena na narednoj sednici Skupštine grada Niša. Te dve inicijative svakako zaslužuju punu podršku svih gradskih institucija jer uspeh naših mladih i talentovanih učenika i studenata reprezentuje i grad u kome žive i rade.

 

Možda Vas zanima i sledeće...