1

ФОНД ЗА МЛАДЕ НАУЧНИКЕ

Током наредне седмице, у Нишу ће званично бити промовисана иницијатива за оснивање Фонда за младе научнике, најављено је приликом данашњег пријема код председника Скупштине града проф. др Милета Илића за иницијаторе оснивања овог фонда.
Ову иницијативу покренуо је млади научник Јован Милић, у сарадњи са својим колегама ученицима и студентима Средње машинске школе и Машинског факултета из Ниша. Према његовим речима, велики је број младих талентованих научника, који потичу из породица слабог имовног стања,  којима ће бити намењена помоћ из овог фонда. Та помоћ ће, у почетку бити у виду надокнаде трошкова учешћа на такмичењима а, зависно од подршке институција и појединаца, фонд ће покушати да пружи и додатну материјалну помоћ најугроженијима.
Према речима предсеника Скупштине града проф. др Милета Илића, ова идеја је комплементарна са Одлуком о оснивању Фонда за подршку талентованим ученицима и студентима, која ће бити  усвојена на наредној седници Скупштине града Ниша. Те две иницијативе свакако заслужују пуну подршку свих градских институција јер успех наших младих и талентованих ученика и студената репрезентује и град у коме живе и раде.