1

Ново возило за нишку хитну помоћ

Нишка хитна помоћ је, после скоро осам година, почела да подмлађује свој возни парк. На поклон од компаније „Јура“ стигло је комплетно опремљено амбулантно возило.Вредност донације је око 35.000 евра и обухвата возило марке Ситроен са комплетном опремом за интервенције у ургентним медицинским случајевима.
Ово није прва донација компаније „Јура“ здравственим установама. Раније је поклонила инкубатор Дечијој клиници у Нишу и, како каже градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић, показала друштвену одговорност.
„Ова донација помоћи ће да модернизујемо своје екипе на терену и да правовремено пружамо помоћ свим грађанима  Ниша“ изјавио је директор Завода Славољуб Живадиновић.
„Посебну захвалност дугујемо градоначелнику Ниша који је својим сугестијама утицао на наше пријатеље из Јуре да жељу да грађанима Ниша помогну реализују управо кроз један овакав  поклон, који ће бити од велике користи свим грађанима Ниша“ закључио је Живадиновић приликом примопредаје возила.

 




Пријем за нишке пливаче са инвалидитетом

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић приредио је у Градској кући пријем  за младе спортисте ,чланове  удружења особа са инвалидитетом „Наис“ .“Град ће наставити да помаже нишке пливаче са инвалидитетом, који су осветлали образ града и са турнира у Малмеу донели 11 медаља“,рекао је градоначелник приликом пријема.
Чланови удружења “Наис” освојили су шест златних медаља, четири сребра и једну бронзу. Никола Љубисављевић је најмлађи члан екипе и каже да му две медаље које је освојио представљају подстрек за даљи рад.
А најуспешнији међу њима Немања Тадић ће за месец данана турниру у Грчкој покушати да освоји норму за параолимпијске игре. Јер, Малме је био само загревање.
Остале су неке финесе да се одраде, ако све буде како треба, спустићу време и приближићу се тој тзв. “А” норми за олимпијске игре, каже Тадић.
Ипак, без притиска, јер Грчка није последња шанса. Норма може да се исплива најкасније месец дана пре олимпијаде.