Потписан споразум о сарадњи са француским градом Арлом

image_pdfimage_print
У Градској кући потписан је споразум о сарадњи Града Ниша и француског Арла,затим споразум о сарадњи Грађевинско архитектонског факултета Ниш и Високе школе архитектуре из Стразбура ,као и споразум о сарадњи ГТШ Неимар и школе из Авињона.
 Ова посета представља завршну активност пројекта децентрализоване сарадње градова Арл и Ниш на тему трансфера знања и добре праксе у валоризацији историјског градитељског наслеђа. Сарадња ова два града датира још с краја 2007. године, када је на иницијативу француске амбасаде у Србији, успостављен контакт с намером да Ниш овлада политиком  за одрживи развој заједнице кроз валоризацију свог богатог градитељског историјског наслеђа.
 Циљ овог пројекта, подржан средствима француског Министарства за спољне послове, био је јачање служби Управе за културу Града Ниша и ТОН и успостављање партнерства француских и српских актера у образовању и обучавању будућих стручњака градитељског наслеђа.
Активности реализоване у оквиру ове сарадње обухватају радионице, студијске посете, међународне активности у оквиру Алијансе европских градова културe.

 

You may also like...