1

Уручене награде најбољим студентима

Најбољим студентима Универзитета у Нишу уручене традиционалне награде на дан Светога Саве.Награда се састоји од плакете и новчаног дела.Награде су уручили градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић и председник Скупштине Града проф.др Миле Илић.

У обраћању студентима градоначелник је рекао да”Сваки  човек  има  два  почетка: дан   када  се  родио и дан   када  је  открио  зашто  је рођен.
Убеђен сам да ви сада добро знате зашто сте рођени и како би требало у будућности да обликујете свој животни пут.Бити успешан у било којој области није нимало лако,јер поред свакодневног рада и одрицања  то је и пут препун изненадних препрека и замки које живот носи са собом.
Велика је част за све нас чињеница да иако нисмо материјално богата земља ,оно што нам не мањка јесу паметни и образовани млади људи.
У складу са традицијом  и  ове године на дан Светога Саве првог српског просветитеља  и утемељивача наше српске средњевоковне државе,желимо да покажемо опредељеност Града да препозна вредне  успешне младе људе и покаже симболичним наградама да  цени њихов  труд и залагање ” рекао је градоначелник Ниша.