Uručene nagrade najboljim studentima

image_pdfimage_print

Najboljim studentima Univerziteta u Nišu uručene tradicionalne nagrade na dan Svetoga Save.Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela.Nagrade su uručili gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić i predsednik Skupštine Grada prof.dr Mile Ilić.

U obraćanju studentima gradonačelnik je rekao da”Svaki  čovek  ima  dva  početka: dan   kada  se  rodio i dan   kada  je  otkrio  zašto  je rođen.
Ubeđen sam da vi sada dobro znate zašto ste rođeni i kako bi trebalo u budućnosti da oblikujete svoj životni put.Biti uspešan u bilo kojoj oblasti nije nimalo lako,jer pored svakodnevnog rada i odricanja  to je i put prepun iznenadnih prepreka i zamki koje život nosi sa sobom.
Velika je čast za sve nas činjenica da iako nismo materijalno bogata zemlja ,ono što nam ne manjka jesu pametni i obrazovani mladi ljudi.
U skladu sa tradicijom  i  ove godine na dan Svetoga Save prvog srpskog prosvetitelja  i utemeljivača naše srpske srednjevokovne države,želimo da pokažemo opredeljenost Grada da prepozna vredne  uspešne mlade ljude i pokaže simboličnim nagradama da  ceni njihov  trud i zalaganje ” rekao je gradonačelnik Niša.

 

Možda Vas zanima i sledeće...